Petitie Handen af van Huis van Waalwijk

Petitie Handen af van Huis van Waalwijk

De activiteiten van het Huis van Waalwijk zijn in gevaar. Het college van B&W van de gemeente Waalwijk heeft het plan opgevat om het souterrain van het oude stadhuis van Waalwijk te verhuren aan een commerciële partij. Daarmee ontstaat een onwerkbare situatie voor de huidige culturele activiteiten van de stichting waaronder exposities (kunst, heemkunde en educatie), voorstellingen en het jaarlijkse Huis van Sinterklaas. De stichting heeft daarom een petitie opgestart.

 

Aan de inwoners van Waalwijk en allen die het Huis van Waalwijk een warm hart toedragen wordt gevraagd een petitie te tekenen op www.petities.nl waarin wordt gepleit dat Het Huis van Waalwijk  ‘in zijn geheel open en toegankelijk’ blijft voor het publiek.

De Stichting Huis van Waalwijk wordt grotendeels gerund door vrijwilligers. De afgelopen jaren hebben zij het pand aan de binnenkant flink opgeknapt en geschikt gemaakt voor activiteiten. Er zijn de afgelopen jaren vele exposities, voorstellingen en activiteiten georganiseerd. Zeer populair is het jaarlijkse Huis van Sinterklaas dat duizenden en duizenden bezoekers trekt. Ook van ver buiten Waalwijk.

TEKEN DE PETITIE HIER!