extra openstellingen

extra openstellingen

Huis van Waalwijk zet deuren weer open op zondag

Wie kennis wil maken met architectuur en historie van het Huis van Waalwijk is de komende maand op een aantal zondagen tussen 13 en 17 uur welkom in het voormalige Kropholler-raadhuis. Gidsen staan dan klaar om mensen tijdens hun bezoek te begeleiden.

De toegang tot het Huis van Waalwijk is gratis. De openstellingen vinden plaats op de zondagen 2, 16, 23 en 30 oktober. De eerste drie zondagen is de bekende ‘schoenmakerskamer’ uit het oude schoenenmuseum nog te bewonderen in de tuinkamer van het Huis. Daarna gaat die tijdelijk in opslag om plaats te maken voor het Huis van Sinterklaas/De Kerstman. Als de lift die het gebouw voor rolstoelgangers toegankelijk moet maken in de loop van volgend jaar geplaatst is, krijgt de kamer een definitieve plek in het Rijksmonument.

Zondagmiddag 16 oktober spelen zanger/gitarist Leo de Vlieger en toetsenist René Laros een aantal nummers in het Huis tijdens de openstelling. Dan kan het publiek nog eens liedjes horen die geïnspireerd zijn door de Rooien Bart maar ook ander werk uit het repertoire van De Vlieger.